25-jarig bestaan SGP jongeren Goedereede

De SGP Jongeren in Goedereede vieren dit jaar hun 25-jarig bestaan. Op diverse bijeenkomsten is reeds aandacht besteedt aan dit jubileum. Naast bijeenkomsten heeft de jongerenorganisatie in Goedereede onlangs aan diverse basisscholen in de gemeente een lesbrief overhandigd over Prinsjesdag.

Op donderdag 15 september 2011 overhandigde een vertegenwoordiger van het jongerenbestuur de eerste lesbrief aan de leerkrachten van groep 8 van de Koningin Beatrixschool in Ouddorp. 'Aangezien de leerlingen in de toekomst veel te maken zullen krijgen met wat op deze Prinsjesdag aan de orde komt en in het kader van het 25-jarige bestaan van de SGP-jongeren is de lesbrief een leuke educatieve bijdrage voor de scholen', aldus Jan Grinwis van de SGPJ. 'In deze lesbrief staat veel informatie over Prinsjesdag. Zo komen ze veel te weten over wie nu eigenlijk de ministers zijn en wat ze doen'.

Opdrachten
Daarnaast staat de lesbrief, ontwikkeld door het Reformatorisch Dagblad, vol weetjes over de Gouden Koets, Kamerleden, de Troonrede en de Ridderzaal. Leerlingen kunnen de opdrachten maken door goed de krant bij te houden of de speciale Prinsjesdagbijlage te gebruiken. Sommige antwoorden zijn te vinden op internet of op het digitaal magazine over Prinsjesdag van het RD. De scholen krijgen van dit dagblad ook een aantal keren de krant in de klas, zodat zij goed voorbereid aan de slag kunnen.

Afsluiting Jubileumjaar
De SGP-jongeren sluiten hun jubileumjaar af op vrijdag 18 november 2011. Een van de sprekers zal dan in ieder geval zijn: de SGP-jongeren voorzitter Jacques Rozendaal. Noteer alvast in uw agenda. Meer informatie is te vinden op de jongerensite: www.sgp-goedereede.nl/jongeren.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina