5 December storm op Goeree-Overflakkee

Foto behorende bij 5 December storm op Goeree-Overflakkee
Foto behorende bij 5 December storm op Goeree-Overflakkee
Foto behorende bij 5 December storm op Goeree-Overflakkee

De storm op Goeree-Overflakkee was donderdag 5 december 2013 goed te zien en te voelen. Omstreeks 18:00 uur waren reeds vier meldingen binnengekomen waar de brandweer aan te pas moest komen. Onder andere bij de t-splitsing Oost Havendijk/Oud-Kraaijerdijk in de polder tussen Dirksland en Sommelsdijk was de weg versperd door een omgevallen boom.

In de loop van de avond kwamen er steeds meer meldingen binnen voor de brandweer. Omstreeks 19:35 uur een melding gebouwbrand in de van Aerssenstraat te Sommelsdijk. Dit bleek allemaal mee te vallen, volgens de politie een brandje in de schouw. De brandweer hoefde weinig werk te verrichten.

De vissers van de Kotter Goedereede 20 moeten de nacht van donderdag op vrijdag op zee doorbrengen. Door de ruwe zee liep het schip donderdagmiddag rond 15:45 uur vast in de vaargeul het Slijkgat, niet ver van de thuishaven Stellendam.

De KNRM heeft nog geprobeerd de kotter vlot te trekken, maar dit is helaas niet gelukt doordat het inmiddels laag water was geworden. De viskotter met bemanning moet nu wachten tot het weer hoogwater is.