Ada Grootenboer aanbevolen als burgemeester

Foto

De raad van de gemeente Goeree-Overflakkee heeft dinsdag 4 juni 2013 vergaderd over de nieuwe burgemeester. Tijdens deze avond kregen de raadsleden de bevindingen van de vertrouwenscommissie te horen. Er hadden zich 17 sollicitanten gemeld. Na stemming is mevrouw (Ada) Grootenboer-Dubbelman (CDA) als eerste aanbeveling naar voren gekomen om de nieuwe burgemeester van gemeente Goeree-Overflakkee te worden.

Momenteel is mevrouw Grootenboer-Dubbelman wethouder van gemeente Moerdijk met als portefeuille Economische Zaken, Werk en Inkomen. Verwacht wordt dat de nieuwe burgemeester op 3 september 2013 tijdens een bijzondere raadsvergadering wordt geïnstalleerd.

Mevrouw Grootenboer-Dubbelman (48) is sinds 2003 wethouder in de gemeente Moerdijk en lid van het CDA. De gemeenteraad heeft in haar de verbinder gezien die de gemeente nodig heeft. Zij heeft sterk ontwikkelde sociale vaardigheden en een vlotte, toegankelijke presentatie. Daarnaast is haar resultaatgerichtheid en doorzettingsvermogen belangrijk geweest in de keuze. Zij beschikt bovendien over een relevant netwerk in de regio dat nodig is om de gemeente sterk te positioneren in de Zuidwestelijke Delta.

Met de aanbeveling is de procedure voor een nieuwe burgemeester in Goeree-Overflakkee bijna afgerond. De burgemeestersvacature voor Goeree-Overflakkee ontstond in 2012 door de samenvoeging van de gemeente Dirksland, Goedereede, Middelharnis en Oostflakkee tot de gemeente Goeree-Overflakkee. Voor de vacature hebben 17 kandidaten, in de leeftijd van 31 tot 63 jaar, hun belangstelling kenbaar gemaakt. Ada Grootenboer-Dubbelman vervangt na haar benoeming Corstiaan Kleijwegt die nu waarnemend burgemeester van de gemeente is.

Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht, waarna bij Koninklijk Besluit tot benoeming wordt besloten.