Advertorial: Ze zijn er weer bij Aspergeboerderij Herkingen

Foto

Advertorial -  Dit jaar dan enkele weken later dan gemiddeld, maar ze zijn er weer, de groene asperges. Een fantastische smaakbeleving uit de natuur. En de smaak maakt het wachten waard. Sinds 1988 groeien er op de Flakkeese bodem Groene Asperges. In Herkingen aan de Peuterdijk liggen de percelen waarop eind april tot eind juni de groene asperge groeien.

Elke dag worden de asperges 's morgens vroeg gesneden. De oogst van de Asperges is handwerk. Als de asperges minimaal 20 cm zijn worden ze geoogst door ze gelijk aan het maaiveld af te snijden. Afhankelijk van de groeisnelheid moeten er 1 maal per dag asperges geoogst worden, bij elke asperge moet ingeschat worden of hij lang genoeg is. De Asperges worden op een lengte van 22 cm afgesneden en dan op de Aspergeboerderij gewassen, gesorteerd en voor gebruik gereed gemaakt.

De verse groene asperges zijn op maandag t/m zaterdag van 9:00 tot 18:30 uur verkrijgbaar bij de Aspergeboerderij van fam. Lies en Beijke van der Velde in Herkingen. Peuterdijk 59, tel. 0187-669317.

Kijk voor meer informatie op www.aspergeboerderij.com.

DeltaFiber