Nu op de radio: Archipel bij nacht

Afsluiting Wilhelminabrug voor gemotoriseerd verkeer

Uit een inspectie van de Wilhelminabrug, gelegen in het centrum van Middelharnis, is gebleken dat deze brug in een zeer slechte staat is. Deze brug is niet meer veilig genoeg om te dienen als route voor gemotoriseerd verkeer (auto's, motoren en vrachtwagens). Daarom wordt met ingang van vrijdag 23 december 2011 de Wilhelminabrug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Langzaam verkeer, dus (brom)fietsers en voetgangers, kan van de Wilhelminabrug gebruik blijven maken.

Nadat de uitkomsten van de inspectie bekend waren, is gekeken of het mogelijk was de Wilhelminabrug weer geschikt te maken voor veilig gebruik door gemotoriseerd verkeer. De schade aan de brug is echter dusdanig, dat reparatie niet mogelijk bleek. In 2012 wordt er wel een aantal reparatie- en onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, zodat de brug gebruikt kan blijven worden door (brom)fietsers en voetgangers. Vervanging van de huidige brug is op korte termijn niet mogelijk gezien de hoge kosten die hieraan verbonden zijn.

Gevolgen voor verkeer
Door de afsluiting van de Wilhelminabrug zijn er gewijzigde rijroutes voor (vracht)auto's. Het autoverkeer wordt geadviseerd te rijden via Spuiplein, Spui, Sommelsdijkse Havendijk naar de Westhavendijk. Vrachtverkeer volgt de route van het bouwverkeer naar de Westplaat. Dit is aangegeven met oranje bordjes. Vervolgens via de Joost van den Vondellaan, Sommelsdijkse Havendijk naar de Westhavendijk.