Nu op de radio: Muzikale Hartewensen

Afspraken Woninbouwvereniging en gemeente Goedereede

Foto

Om de samenwerking tussen woningbouwvereniging Beter Wonen en de gemeente Goedereede beter af te stemmen maakten zij onlangs een aantal afspraken. Deze afspraken werden vastgelegd in een meerjarige prestatieovereenkomst. Gemeente en woningbouwvereniging zullen regelmatig voortgangsoverleg voeren en informatie uitwisselen.

Zowel de woningbouwvereniging als de gemeente onderkennen het maatschappelijk belang van een kwalitatief hoogwaardig aanbod van woningen dat afgestemd is op de behoefte. Daarom gaan de partijen samen stappen zetten om dit verder aan te scherpen. Een aantal maatregelen is al benoemd.

Zo zal de woningbouwvereniging het voorraadbeleid onder de loep nemen en worden nieuwbouwontwikkelingen nauwkeurig afgestemd op de vraag. Ook in 2011 staan de nieuwbouwontwikkelingen en het daarbij behorende activiteitenplan centraal.

In de samenwerking is ook voldoende aandacht voor de woonkwaliteit van ouderen en minder validen. De nieuwbouw van zorgcomplex de Vliedberg wordt in twee fasen uitgevoerd. De gemeente en de woningbouwvereniging werken samen een programma uit waarbij belanghebbenden worden betrokken en veel aandacht is voor de woonzorgzone. De gemeente heeft hierin de regie.

In het algemeen gaan gemeente en woningbouwvereniging de toewijzing van zorgwoningen beter afstemmen. Daarnaast willen beide partijen de veiligheid en toegankelijkheid van de woningen in kaart brengen. Daartoe organiseren zij begin 2011 een schouw waarbij de hulp wordt ingeroepen van mensen uit verschillende doelgroepen die met beperkingen te maken hebben.

De gemaakte afspraken gelden van 2010 tot 2014. Wethouder ruimtelijke ontwikkeling Tollenaar heeft vertrouwen in de samenwerking: "De belangen van woningbouwvereniging en gemeente verschillen in grote lijnen niet. Daarom verwacht ik dat deze een merkbare meerwaarde oplevert voor de woonkwaliteit in onze gemeente, zowel voor jonge als oudere inwoners."

De overeenkomst werd ondertekend door de burgemeester van de gemeente Goedereede, mevrouw Van de Velde-de Wilde, de voorzitter van woningbouwvereniging Beter Wonen, de heer Braber en de secretaris van de woningbouwvereniging, de heer Kieviet. Eind 2011 stellen de partijen samen een voortgangsverslag op.

Foto: v.l.n.r: De heer P.A. Braber, woningbouwvereniging Beter Wonen, burgemeester G.J. van de Velde-de Wilde, wethouder ruimtelijke ordening F.J. Tollenaar , secretaris woningbouwvereniging de heer L.C. Kieviet.