Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Agenten helpen het Van Weel-Bethesda ziekenhuis

Foto behorende bij Agenten helpen het Van Weel-Bethesda ziekenhuis
Foto behorende bij Agenten helpen het Van Weel-Bethesda ziekenhuis
Foto behorende bij Agenten helpen het Van Weel-Bethesda ziekenhuis

Op 4 maart 2009 hebben 18 politiemannen en -vrouwen de medewerkers van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland een handje geholpen bij de dagelijkse verzorging van patiënten. Dit gebeurde in het kader van binding met de maatschappij en met elkaar. Een belangrijk gedragsthema dat dit jaar bij de politie centraal staat.

Daarnaast wil de politie haar imago verbeteren opdat burgers de agenten sneller en gemakkelijker aanspreken. In dat kader heeft de politie ook bij andere instellingen hand- en spandiensten verleend.

In het ziekenhuis heeft de politie op diverse afdelingen een 'blik in de keuken' geworpen, zelfs letterlijk door te spoelen in de spoelkeuken. Daarnaast hebben sommige agenten op de linnenkamer bedden gesopt, sommige hebben meegeholpen bij het schoonmaken en de brancardier, de transportdienst, de technische dienst en medisch instrumentele dienst werden ondersteunt door de agenten. Ook op de Spoedeisende Hulp, aan de balie bij de receptie en bij het patiëntenservicebureau is de politie aan het werk geweest. Verder is op de poli koffie en thee geschonken aan medewerkers en bezoekers en hebben de agenten op de kinderafdeling diverse werkzaamheden verricht, zoals het wassen van baby's, knutselen met de pedagogisch medewerker en hebben zij eten rondgedeeld.

De politie heeft deze werkzaamheden tot het begin van de middag uitgevoerd. Als dank voor de gastvrijheid heeft de politie het ziekenhuis speelgoed voor de kinderafdeling gegeven. Een echte 'politieloopmotor', een nijntje loopkar, twee ballen en twee muziekboekjes. Zeer welkome cadeaus voor de kleintjes.

Aan deze maatschappelijk geëngageerde politieactie hebben zowel de politie, de patiënten, de bezoekers als de medewerkers van het ziekenhuis een positief gevoel over gehouden.

De Raad van Bestuur vindt - mede namens alle medewerkers - de politieactie uitermate geslaagd en zij wenst de agenten veel succes toe met volgende publieksgerichte acties.