Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Ambtenaren blij verrast in Week van Zorg en Welzijn

Foto

Ambtenaren van de gemeente Goeree-Overflakkee waren blij verrast door de komst van verstandelijk gehandicapte cliënten van de Gemiva-SVG Groep, die maandag 11 maart 2013 een dagje kwamen 'zorgen' voor de mensen die in het gemeentehuis werken. Die hoefden een keer zelf geen koffie te halen, ze kregen er zelfs een zelfgebakken koekje (kruukplaetje) bij, hun tafels werden afgeruimd en in het bedrijfsrestaurant hielpen cliënten in de keuken.

"Ons doel is bereikt", vertelt een tevreden Rianne Terlouw, locatiehoofd van enkele locaties van de Gemiva-SVG Groep. "De zorg voor mensen met een beperking gaat geleidelijk over van de AWBZ naar de gemeenten. Met deze actie in de Week van Zorg en Welzijn wilden wij de ambtenaren laten zien om welke mensen het gaat. Dat is gelukt want los van de service die onze cliënten hebben geboden, zijn veel ambtenaren in gesprek gegaan met onze cliënten. Die kregen vragen over wat hun reguliere werk is en hoe ze het vinden om een dagje te werken in het gemeentehuis. Zo leren de mensen die over de WMO gaan wat meer over de mensen waarover zij straks beslissingen gaan nemen".

Wethouder G. de Jong heette de tijdelijke hulpkrachten welkom. Hij kreeg een tegoedbon om eens koffie te komen drinken in lunchroom Entrez van de Gemiva-SVG Groep aan de Eendrachtstraat in Middelharnis. Daar werken diverse mensen met een beperking. Zij waren enthousiast over de dag in het gemeentehuis. Cliënte Akkelien Diepenhorst (18) deed met enthousiasme mee aan de actie. Zij oriënteert zich op de mogelijkheden van dagbesteding bij de Gemiva-SVG Groep. Al na een uur liet ze weten erg blij te zijn met de kans om in het gemeentehuis te mogen werken. "Kijk, dit kan ik dus ook al!"