Annelieke Bakelaar laat zeehondje Riff weer vrij in open zee

Foto

De RGO vmbo Middelharnis adopteert elk jaar een aangespoeld zeehondje bij A Seal Stellendam. Tijdens de Open Dag van de RGO vmbo mogen bezoekers een naam verzinnen voor dit zeehondje. Wie de leukste naam heeft verzonnen mag het zeehondje weer vrijlaten. Dit jaar was Annelieke Bakelaar de gelukkige winnares en gaf ze het zeehondje de leuke naam Riff.

Op zaterdag 9 maart 2019 was het zo ver. Riff was sterk genoeg en mocht met nog vier andere zeehonden naar open zee. Annelieke opende op het strand aan de Brouwersdam de mand en zag hoe Riff samen met de andere zeehondjes koos voor het ruime sop, de vrijheid tegemoet!

A Seal Stellendam vangt aangespoelde zeehondjes op. Geeft ze alle verzorging die ze nodig hebben om ze vervolgens weer hun vrijheid terug te geven. Zonder hulp van vrijwilligers is dit niet mogelijk. Mede door de inzet van deze vrijwilligers die zeven dagen in de week als een team paraat staan, en de financiële steun van donateurs en adoptanten, zoals de RGO vmbo Middelharnis, worden jaarlijks vele jonge zeehondjes gered.