Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Anterieure overeenkomst Hazersweg 23 getekend

Foto

Op donderdag 20 september 2012 ondertekenden de gemeente Goedereede en Piet Breen een anterieure overeenkomst. Piet Breen realiseert 26 woningen op de locatie aan de Hazersweg 23 in Ouddorp. De ontwikkeling bestaat uit vrije sectorwoningen, twee-onder-één-kapwoningen, schuurwoningen en starterswoningen. Beide partijen geven met deze overeenkomst aan dat de realisatie van het project weer een stap dichterbij gekomen is.

Op de betrokken locatie bevindt zich momenteel het agrarisch bedrijf van Piet Breen. Dit bedrijf zal worden verplaatst naar een locatie in de Westerloopolder. Aan de Hazersweg worden 9 vrije sectorwoningen, 4 twee-onder-één-kapwoningen, 6 schuurwoningen en 7 starterswoningen gerealiseerd. Piet Breen wil medio 2014 starten met de bouw.

Op 21 december 2010 vond de ondertekening van de intentieovereenkomst plaats. Wethouder Frans Tollenaar, die ruimtelijke ordening in zijn portefeuille heeft, zei hierover: "Het project aan de Hazersweg sluit in timing en kwaliteit uitstekend aan op de ontwikkeling van bouwplan Welgelegen. De woningen aan de Hazersweg zijn overigens uitermate geschikt voor het bouwen in eigen beheer. Er staan nu voor de toekomst weer woningen in portefeuille, en dat is wel eens anders geweest."

Vanaf 24 september 2012 ligt het ontwerpbestemmingsplan gedurende zes weken ter inzage. Meer informatie over het bouwproject is te krijgen bij de Ivo Motshagen van de gemeente Goedereede. Hij is telefonisch bereikbaar op nummer 0187-491500, of per e-mail; imotshagen@goedereede.nl.