Appeltaart actie dankzij 200 taartenbakkers groot succes

Foto

De tweede editie van Heel Goeree-Overflakkee Bakt is uitgegroeid tot een groot succes. Het idee van de actie is dat mensen samen aan de slag gaan en een appeltaart bakken voor onze ouderen op Goeree-Overflakkee. Maar liefst 200 bakkers gingen thuis aan de slag. Soms alleen, maar ook heel veel thuisbakkers deden dit gezellig samen met vrienden of familie. Dankzij de inzet van deze mensen konden honderden ouderen worden verrast met een stuk versgebakken appeltaart.

Zorg voor elkaar
De actie Heel Goeree-Overflakkee Bakt kent zijn oorsprong eind 2014. Adviesgroep De Vogel kwam toen, rondom het thema samen zorgen voor elkaar, op het idee om de ouderen in de regio op een leuke wijze te verrassen. De actie bleek vanaf het begin een succes. In 2014 werden er 130 appeltaarten gebakken.

Gratis appeltaart ingrediënten en recept
Albert Heijn Ouddorp wilde dit jaar ook graag haar steentje bijdragen aan Heel Goeree-Overflakkee Bakt. De Vogel organiseerde daarom dit jaar samen met de supermarkt de actie. Bij deze bedrijven kon een gratis pakketje worden opgehaald met ingrediënten en een recept voor het maken van een appeltaart. Vervolgens gingen de mensen thuis aan de slag. Vorige week werden de taarten ingeleverd. Iedereen had zijn eigen draai gegeven aan de appeltaart, zoals ook te zien was op Facebook en Instagram. De bedrijven Verpak De Jong en Kranse Printwrx haakten spontaan aan. Zij stelden belangeloos de taartendoos en het drukwerk beschikbaar.

Lach op het gezicht van vele ouderen
De 200 taarten zijn bezorgd bij 12 verschillende (woonzorg)locaties over heel het eiland. Vol enthousiasme werden de appeltaarten in ontvangst genomen. De medewerkers zorgden dat de appelpunten werden uitgedeeld. De ouderen waren uiteraard erg blij met deze leuke verrassing.

Taartenbakkers bedankt!
De initiatiefnemers van Heel Goeree-Overflakkee Bakt willen iedereen bedanken die een taart heeft gebakken. Jan Peter Robijn, directeur van De Vogel: "Vanaf het begin merkten we al dat ook dit jaar de mensen op het eiland graag iets willen betekenen voor de medemens en in dit geval voor onze ouderen in het bijzonder. Op Goeree-Overflakkee doen we het samen! We zijn blij met de spontane samenwerking tussen bedrijven, maar vooral dat zoveel mensen een steentje bij hebben gedragen. Zonder de inzet van deze mensen kan de actie nooit een succes worden. Alle taartenbakkers enorm bedankt!"