Asielen luiden de noodklok

De opvangcentra in de regio Rijnmond zitten overvol. Alle scholen zijn gesloten en de bouwvakkers genieten van hun vakantie. Driekwart van Nederland is vertrokken naar de vakantiebestemming. Voor veel thuisblijvers is er geen vakantiepret. Dierenopvangcentra zitten overvol met huisdieren die niet mee mochten en niet meer opgehaald worden.

Elk jaar zien we eenzelfde beeld en ook dit jaar vormt daarop geen uitzondering. De medewerkers van de Opvangcentra draaien overuren en tijdens deze topdrukte denken zij maar aan een ding; hoe redden we het de komende weken.

Wie niet met vakantie is en op zoek is naar een leuke hond of schattige kat, heeft juist in deze periode van het jaar ruimschoots keuze. Daarom nodigt Dierenbescherming Rijnmond dierenliefhebbers uit om juist nu naar een van de Opvangcentra te komen. "Je moet het beslist niet zien als zomeruitverkoop die je in veel winkels ziet," zegt een medewerker van het Opvangcentrum in Rotterdam. "Je hebt in deze tijd veel meer kans het dier van je dromen tegen te komen."

Jaarlijks worden in de dierenopvangcentra van de regio Rijnmond, met vestigingen in Krimpen aan den IJssel, Ridderkerk, Rotterdam, Rozenburg, Schiedam en Spijkenisse, ongeveer 1.500 honden, 2.500 katten en 1.000 konijnen opgenomen. Vaak zijn het zwervertjes die niet meer opgehaald worden door de eigenaar. Ook zijn het dieren waar afstand van wordt gedaan. Andere aanleidingen om dieren naar het Opvangcentrum te brengen voor herplaatsing, zijn opname in een verzorgingstehuis, echtscheiding en verandering van werkomstandigheden.

Voldoende redenen om naar een van de Dierenopvangcentra in Rijnmond te komen. Niet alleen omdat er veel dieren zijn, maar ook omdat de vakantieperiode gelegenheid biedt om tijd te besteden aan de kennismaking met het asieldier. Een goede start is het halve werk en de ervaring leert dat een asieldier met de juiste begeleiding een vriend voor het leven kan zijn.

Kom eens kijkje nemen in een van de volgende locaties:

- De Noord 102, Krimpen aan den IJssel
- Abraham van Stolkweg 33, Rotterdam
- Laan van Nieuw Blankenburg 384, Rozenburg
- Sportlaan 2, Schiedam
- Markenburgweg 1, Spijkenisse

Er is ook nog een regionaal Knaagdierencentrum dat vol zit met knaagdieren en konijnen:

- Kastanjelaan 27-a, Ridderkerk

Ze zijn telefonisch allemaal bereikbaar via 088 - 34 37 112.