Atalanta wint tuinvlindertelling in Zuid-Holland

Foto

Van 4 t/m 26 juli 2020 organiseerde De Vlinderstichting voor de 12e keer de tuinvlindertelling. Dankzij deze telling weet De Vlinderstichting welke vlinders er in de zomer in tuinen rondvliegen. Met die informatie kunnen ze vlinders beter helpen en beschermen.

Alle waarnemingen werden gemeld via www.vlindermee.nl. In Zuid-Holland werden ruim 2000 tellingen gedaan in meer dan 700 tuinen. Landelijk werden bijna 14.000 tellingen doorgegeven, in ruim 4.500 tuinen.

Koploper in Zuid-Holland: atalanta
De landelijke nummer 1 was al heel erg snel duidelijk: de atalanta. Deze relatief grote, oranje met zwarte vlinder was behoorlijk talrijk in 2020. Hij werd in 83% van de tuinen waargenomen. Ook in Zuid-Holland stond deze vlinder op nummer 1. De dagpauwoog werd tweede. Het klein koolwitje werd landelijk derde.

Top 5 in Zuid-Holland

  1. Atalanta
  2. Dagpauwoog
  3. Klein koolwitje
  4. Groot koolwitje
  5. Boomblauwtje

 Bekijk alle resultaten op www.vlinderstichting.nl/vlindermee/resultaten

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina