Nu op de radio: Archipel Love Songs

Bekeuringen voor betreden beschermd natuurgebied

logopolitieZaterdag 25 september 2011 is in de Voordelta gecontroleerd op de Natuurbeschermingswet. Daarbij zijn twaalf bekeuringen uitgeschreven. Volgens de Natuurbeschermingswet is het verboden om beschermd natuurgebied te betreden. Dit vanwege de verstoring van de rust en de schade die recreanten aan dit gebied kunnen aanbrengen.

Daarom heeft personeel van de Zeehavenpolitie Rotterdam-Rijnmond, District De Eilanden van de Politie Rotterdam-Rijnmond, het Korps Lande-lijke Politie Diensten, Natuurmonumenten, Omgevingsdienst Zuid Holland Zuid, Zuid Hollands Landschap en Groenservice Zuid Holland hier controles op gehouden.

Met ondersteuning van waterscooters van het KLPD is er gecontroleerd op het water en het land van zowel de Slikken van Voorne, het Badstrand Rockanje, de Kwade hoek, het Oostvoornsemeer en de Bollen van de Ooster (Ouddorp).

Er zijn twaalf bekeuringen uitgeschreven, waarvan vijf voor het betreden van beschermd natuurgebied bevinden. Het betrof twee wandelaars, een ruiter en twee sportvissersboten. Daarnaast zijn bekeuringen uitgeschreven voor het los laten lopen van honden en naakt lopen buiten het aangewezen gebied.