Bellen met Alpe d'Huez

Foto

Alpe d'HuZes Team Flakkee is dit weekend neergestreken op de Alpe d'Huez om donderdag 7 juni 2012 deze berg te gaan beklimmen. In aanloop naar deze monstertocht bellen we elke dag even met deelnemer John Roos om de laatste update uit Frankrijk te krijgen.

De wielrenner zit lekker in het zonnetje als we hem aan de lijn krijgen en vertelt dat het al sinds elf uur die ochtend droog is. "We hebben vandaag een rondje door het dorpje gedaan en wat cols op gereden, dat ging al makkelijker dan gister gelukkig. Voor morgen geven ze zonnig weer op, woensdag zou er wat bewolking zijn maar het blijft wisselvallig. Als het donderdag maar droog is", hoopt hij hardop.

Het team heeft de omgeving inmiddels al verkend tijdens enkele trainingsritjes om de spieren wat los te maken en sfeer te proeven. "Er zijn al heel veel mensen, de sfeer is ongelooflijk. Het is echt een happening van heb-ik-jou-daar, in elke bocht staan toeschouwers je aan te moedigen, overal staan teksten op de weg. Dit is echt een ervaring om nooit te vergeten. Ook hebben we een ander Flakkees team nog gesproken, dat blijft toch altijd leuk."

Dinsdag wordt vooral een rustdag voor het team. "We gaan rust pakken, wat proberen te slapen en misschien nog een halfuurtje de spieren losrijden maar verder niets. En dan woensdag langs de kant kijken naar de rest!"