Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Bestbuddies ontmoeten elkaar bij culinaire groepsactiviteit

Foto

Woensdagavond 13 april 2016 genoten twaalf Buddies van BestBuddies Club Goeree-Overflakkee van een gezellige Italiaanse kookworkshop bij KookKunst te Middelharnis. De Buddies kookten gezamenlijk een viergangendiner, variërend van knoflook ciabatta met tomaat en basilicum als voorgerecht tot en met een echt Italiaans dessert, tiramisu. Deze groepsactiviteit werd mogelijk gemaakt dankzij Gemeente Goeree-Overflakkee, waarvoor BestBuddies Nederland enorm dankbaar is.

BestBuddies Nederland is een maatschappelijke beweging en inspireert al tien jaar jongeren tussen de 16 en 35 jaar met en zonder verstandelijke beperking om samen iets te ondernemen, te organiseren of samen te werken. Met vriendschap als instrument versterkt BestBuddies Nederland het zelfvertrouwen, de zelfredzaamheid en kwaliteit van leven van jongeren met een licht verstandelijke beperking. De vrijwilligers die zich aansluiten bij BestBuddies ervaren hoe leuk en waardevol vrijwilligerswerk is. Op een laagdrempelige wijze worden zij voorbereid op onze participatiesamenleving. Op deze wijze is er ook een club van Buddykoppels op Goeree-Overflakkee ontstaan. De Buddies van Club Goeree-Overflakkee ondernemen samen allerlei leuke activiteiten en nemen, naast hun activiteiten als Buddykoppel, deel aan groepsactiviteiten zoals koken en bowlen. De BestBuddies Club Goeree-Overflakkee bestaat reeds tien jaar en is met trots de Club die het langst bestaat binnen BestBuddies Nederland.

Als Buddy ben je heel waardevol voor iemand met een licht verstandelijke beperking. Vooral omdat jongeren met een licht verstandelijke beperking over het algemeen moeite hebben om een sociaal netwerk op te bouwen. Je kunt samen een bijzondere band opbouwen. Activiteiten die je samen kunt ondernemen zijn bijvoorbeeld wandelen, fietsen, winkelen, tv kijken, gamen of koken.

Om voor nog meer jongeren met een licht verstandelijke beperking het netwerk te kunnen vergroten zoekt BestBuddies Club Goeree-Overflakkee nieuwe vrijwilligers. Heb jij tijd en zin om gemiddeld eens in de twee weken een paar uurtjes iets leuks te ondernemen met iemand met een licht verstandelijke beperking bij jou in de buurt? Neem dan contact op met Léonie van der Spaan, regiocoördinator, via leonie.vanderspaan@bestbuddies.nl

Op www.bestbuddies.nl is aanvullende informatie te lezen en tevens staan er leuke weetjes en foto's op de BestBuddies Nederland Facebookpagina.