Bestuur Omloop blijft bij start in Middelharnis

De Omloop van Goeree-Overflakkee start en finisht vanaf 2013 niet meer in Ooltgensplaat. Dit besluit heeft veel stof doen opwaaien. Het bestuur van Wandeltocht de Omloop zoals de tocht tegenwoordig heet zegt zich bewust te zijn van de wisselende reacties die de wijziging met zich mee hebben gebracht maar blijft bij haar besluit.

Het bestuur zegt informatie te hebben ingewonnen bij andere tochten en evenementenbureaus met de vraag hoe de Omloop zou kunnen blijven bestaan. De organisatie heeft namelijk de afgelopen jaren te maken met een steeds grotere terugloop van het aantal deelnemers. Volgens het bestuur komt het er op neer dat als ze de tocht nieuw leven in willen blazen ze genoodzaakt zijn een aantal aanpassingen door te voeren.

Hoewel het naar eigen zeggen een emotioneel een lastige keuze was om de oude vertrouwde start en finish te verlaten denkt het bestuur dat de nieuwe locatie, namelijk het Diekhuusplein in Middelharnis zorgt voor een toegankelijker en breder gedragen start en finish. Het bestuur is van mening dat als ze op de oude voet verder blijven gaan de Omloop binnen enkele jaren geen toekomst meer heeft.

Of het besluit brengt wat men er van hoopt zal de komende jaren moeten blijken.