Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Bewoners hebben hart voor Stellendam

Foto

Om ook in Stellendam te komen tot een dorpsraad, die namens de inwoners de spreekbuis kan zijn tussen de inwoners en de gemeente is op donderdag 11 juni 2015 in 't Haegse Huus een eerste inwonersavond georganiseerd door de dorpsraad in oprichting.

Voor deze eerste inwonersavond werden alle inwoners uitgenodigd om aanwezig te zijn. De bedoeling was juist van de inwoners te horen wat er leeft en speelt in Stellendam. De avond werd enthousiast bezocht, in totaal waren meer dan 60 inwoners en belangstellenden aanwezig.

Wethouder De Jong opende de avond. In zijn openingswoord vond hij de aanwezigheid van zoveel mensen zeer bemoedigend. De gemeente vindt het van groot belang dat de mening en ideeën van Stellendammers via de dorpsraad op het gemeentehuis terecht komt, met als doel Stellendam weer en nog meer op de kaart te zetten. Ondanks bezuinigingen, die er helaas plaats moeten vinden, is het toch ook vanuit de gemeente de bedoeling om in gezamenlijkheid van minder meer te maken, hierbij kan juist een dorpsraad een waardevolle rol vervullen.

De presentatie werd door de voorzitter van de dorpsraad i.o., Aart van der Velden, ter hand genomen en verder doorlopen. Toegelicht werd wat het nut van een dorpsraad is, wat de bedoeling van deze avond is en wie er in de dorpsraad i.o. zitten. Tevens hielden een tweetal jongens, namens een groep jeugd, spontaan een vurig pleidooi voor een betere en grotere skatebaan in Stellendam.

De dorpsraad i.o. heeft een eigen mailadres: dorpsraadstellendam@gmail.com. Een ieder kan daar al zijn of haar opmerkingen en ideeën kwijt. De dorpsraad gaat alle ideeën en opmerkingen doornemen, bundelen en uitwerken in een op te stellen dorpsvisie. Deze dorpsvisie zal ook weer worden voorgelegd aan de inwoners van Stellendam waarna deze bij de gemeente ingediend zal gaan worden. De verwachting werd uitgesproken deze in de loop van oktober 2015 in concept klaar te hebben.