Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Bij de Wereldwinkel: Vrolijk plastic uit Senegal

Foto

In Senegal verwerken diverse fabrieken plastic afval tot nieuwe producten. Men maakt er gebruiksvoorwerpen van zoals teilen en emmers. Ze worden volop gebruikt door de Senegalese bevolking en maken daardoor een belangrijk deel uit van de Senegalese cultuur. Nu, vanaf maart 2011, zijn deze prachtige, kleurige artikelen ook te koop in de Wereldwinkel. De emmers (10 en 15 liter), opbergboxen en wasteiltjes maken het wel heel aantrekkelijk om aan de voorjaarschoonmaak te beginnen!

Naast huishoudelijke artikelen zijn er ook kannen en kleine (snack)schaaltjes. De waterkan wordt in Senegal vooral gebruikt bij rituele wassingen. Het grootste deel van de bevolking in Senegal is islamitisch. Voor elk gebed reinigen zij hun voeten en handen. Nederlanders gebruiken deze kan graag als gieter. Maar ook als siervoorwerp misstaat de waterkan niet!

Feest
Het hele voorjaar staat de Wereldwinkel in het teken van feest. Naast de vrolijke plastic waterkannen uit Senegal vindt u ook volop felgekleurde plastic bekers, slingers, vlaggenlijnen, taartplateaus en -kaarsjes!

De Wereldwinkel aan het Zandpad 134 is geopend op maandag van 10:00 tot 12:00 uur, dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en vrijdagavond van 17:00 tot 21:00 uur.