Bloemendorp Den Bommel

Heeft u dit voorjaar ook zo genoten van de kleurige tulpenvelden rondom het dorp? Met Den Bommel als 'Ville de Fleurs' is in 2013 een voorzichtig begin gemaakt. Met de steun van enthousiaste bewoners die hun tuinen en gevels hebben opgefleurd roept de Dorpsraad de bewoners ook nu in 2014 weer op om het dorp Den Bommel om te toveren tot het kleurrijkste en fleurigste stukje op Goeree-Overflakkee.

De bedoeling van een Ville de Fleurs is om de buurt zo fleurig mogelijk te maken. Vooral in Frankrijk zijn er prachtige voorbeelden van bloemendorpen. Het karakter van Den Bommel nodigt zeker uit om ook hier zo'n Village Fleuri te laten ontstaan. De dorpsraad vraagt dan ook aan de bewoners om de bloemetjes weer
buiten te zetten.

Bloemen in potten, bloemen in hanging baskets, bloemen in bakken aan het balkon, bloembakken aan een muur of hek, hoe meer bloemen des te fleuriger het resultaat. Net als vorig jaar worden er weer prijzen uitgereikt voor de mooiste bloementuin of -gevel. De eerste prijs ontvangt bovendien de wisselbeker die tijdens een burgeravond aan het eind van de zomer aan de winnaar of winnares zal worden uitgereikt. Doe mee en maak het dorp wat vrolijker. Er is een aantal bedrijven die dit initiatief ondersteunt ondermeer door sponsoring in natura en door het verlenen van korting voor de aankoop van planten en bloemen.

Het is aan de bewoners om het bloemendorp te onderhouden en het te laten uitgroeien tot een zee van kleur en groen. Daarom zoekt de dorpsraad nog vrijwilligers die de bakken en of baskets in hun buurt regelmatig water willen geven. Graag opgeven bij Lia de Bakker, 0629466511. Zij wensen u allen veel plezier met het bloemrijk maken van huizen, tuinen en straten.