Borstkankerzorg ziekenhuis Dirksland beloond met predicaat

logo-curamareZorgverzekeraar CZ heeft de borstkankerzorg van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland als 'zeer goed' betiteld. Hiermee wordt het contract tussen CZ en het ziekenhuis voortgezet. CZ sluit alleen contracten met ziekenhuizen die voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van de zorgverzekeraar.

Borstkankerzorg betreft alle stappen die bij een behandeling (kunnen) horen: van diagnose, operatie en chemotherapie tot de nabehandeling. Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis biedt dit complete zorgtraject onder één dak.

Het ziekenhuis voldoet aan de geldende kwaliteitseisen omdat niet alleen veel waarde wordt gehecht aan kwalitatief hoogwaardige zorg, maar ook aan korte wachttijden, prettige en persoonlijke zorg en de juiste service aan haar patiënten en hun naasten. Door bijvoorbeeld de inzet van gespecialiseerde mammacareverpleegkundigen, biedt het ziekenhuis een steun en toeverlaat voor haar patiënten tijdens een vaak emotioneel zware periode. Bij de behandeling zijn diverse specialisten met elk hun eigen kennis en expertise betrokken. Patiënten worden in een behandelteam besproken om zo tot de beste behandeling voor de individuele patiënt te komen.

Patiënten die vermoeden borstkanker te hebben of voor wie een behandelplan voor borstkanker moet worden opgesteld, vinden het erg belangrijk dat zij zo snel mogelijk duidelijkheid krijgen over de diagnose en het behandelplan. Na verwijzing van de huisarts of specialist, kunnen patiënten daarom altijd binnen enkele dagen op de mammapolikliniek terecht.