Brandweer oefent duinbrand-bestrijding in Ouddorp

Foto behorende bij Brandweer oefent duinbrand-bestrijding in Ouddorp
Foto behorende bij Brandweer oefent duinbrand-bestrijding in Ouddorp
Foto behorende bij Brandweer oefent duinbrand-bestrijding in Ouddorp

Op zaterdag 19 september 2020 oefende de brandweer een scenario duinbrand in Ouddorp, in samenwerking met de gemeenten Goeree-Overflakkee en Westvoorne. In totaal deden zeven blusgroepen van Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten mee aan de oefening.

Brand in een duingebied is in Rotterdam-Rijnmond een realistisch scenario. Regelmatig moet de brandweer in onze regio uitrukken voor dit soort risicovolle branden. Droge beplanting, dichte begroeiing en de afwezigheid van waterputten maken duinbrandbestrijding een specialisme dat regelmatig beoefend moet worden.

Jan Tuns, duinbrand-specialist: "Een groot risico binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een onbeheersbare duinbrand. Deze kunnen zich voordoen in de hele kuststrook. Denk hierbij aan het duingebied van Hoek van Holland, het Voornes duin op Voorne Putten en de Kop van Goeree op Goeree Overflakkee. Buiten de duingebieden hebben we nog een aantal andere kwetsbare gebieden zoals de Slikken van Flakkee."

Door met elkaar te trainen en kennis en vaardigheden uit te wisselen in realistisch uitgeschreven oefeningen krijgen de deelnemers de kans om naast hun eigen vaardigheden, ook de onderlinge samenwerking te trainen en leveren zo een belangrijke bijdrage aan de veiligheid in de regio en daarbuiten.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina