Nu op de radio: Archipel bij nacht

Brandweer Oude-Tonge huldigt jubilarissen

Foto behorende bij Brandweer Oude-Tonge huldigt jubilarissen
Foto behorende bij Brandweer Oude-Tonge huldigt jubilarissen
Foto behorende bij Brandweer Oude-Tonge huldigt jubilarissen

Zaterdag 22 juni 2013 werden er bij de blusploeg van Oude-Tonge door cluster commandant Jan Tuns diverse oorkondes uitgereikt. Dit gebeurt vrij regelmatig binnen alle blusploegen maar deze keer ging het om totaal 150 jaar brandweer inzet verdeeld over vier brandwachten. Dat gaf de avond een extra bijzonder tintje.

Er waren drie oorkondes voor 40 jaar vrijwillige brandweerdienst, voor Cees de Ron, Ab Tieleman en Ton Munters. En één voor 30 jaar vrijwillige brandweerdienst, voor Jan Esser. Een periode die volgens de toespraak van Jan Tuns toch je leven beheerst want 30 of 40 jaar lang rekening houden met of je kleren goed liggen voor als ‘s nachts de pieper gaat of dat je auto goed staat geparkeerd vergt toch een hoop discipline. De post Oude- Tonge verraste de jubilarissen met een mooi aandenken en een gezellige avond op de kazerne.

Later in de week werden er op de post van Oude- Tonge 14 certificaten ‘Oppervlakte Redder niveau 1 en 2' uitgereikt. Dit was het sein om de blusploeg Oude- Tonge inzetbaar te zetten als oppervlakte reddingsteam binnen de Veiligheids regio Rotterdam Rijnmond (VRR), om zo de burgers van het door water omgeven eiland nog eerder te kunnen helpen. Hiervoor heeft heel de ploeg een intensieve training gevolgd die begon op 6 april 2013 in de Grevelingen met de eerste zwemtraining in water van 8 graden. Maar door de goede uitrusting en materialen die hiervoor aangeschaft zijn was dit geen probleem.

Onder toeziend oog van cluster commandant Jan Tuns en kern-instructrice Marleen Kouwijzer reikte duikcoördinator Frans de Reuver de certificaten uit en was de ploeg klaar om ingezet te worden.