Brandweer Oude-Tonge zoekt vrijwilligers

Foto

De gemeente Oostflakkee en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) werken nauw samen aan de veiligheid van de inwoners. Binnenkort ontvangen inwoners van Oude-Tonge een wervingskaart voor de vrijwillige brandweer. Zij zijn namelijk dringend op zoek naar vrijwilligers die wonen en het liefst werken in Oude-Tonge.

Brandweer Rotterdam-Rijnmond zoekt vrijwilligers uit Oude-Tonge die willen bijdragen aan de (brand)veiligheid in hun woonomgeving. Om snel ter plaatse te kunnen zijn zoekt de brandweer naar vrijwilligers die wonen en werken in (de omgeving van) Oude- Tonge. De gemeente Oostflakkee ondersteunt het initiatief van de brandweer om vrijwilligers te werven. Werken bij de vrijwillige brandweer, naast de gewone dagelijkse werkzaamheden, is een echte uitdaging. De blusploeg van Oude- Tonge is een jonge en enthousiaste ploeg. Het teamgevoel staat hoog in het vaandel. De brandweer in Oude-Tonge zoekt mensen met een goede lichamelijke conditie tussen de 18 en 45 jaar.

Wilt u meer informatie over onze brandweerploeg en over wat het inhoudt om bij de vrijwillige brandweer te werken? Dan kunt u iedere donderdagavond om 19:15 uur terecht bij de brandweerkazerne aan de Tramweg 3 in Oude-Tonge. Dit is de reguliere oefenavond van de brandweervrijwilligers. Zij geven u graag informatie en beantwoorden al uw vragen.

Ook kunt u informatie vinden op de website www.betrokkenvrijwilligers.nl. Informatie over de vrijwillige brandweer in Oude-Tonge kunt u krijgen bij de heer Martin Lugtenburg, postcommandant Oostflakkee. Hij is bereikbaar per e-mail m.lugtenburg@veiligheidsregio-rr.nl. Ook de heer Marinus van Loon, bevelvoerder van de blusploeg Oude- Tonge kan u meer informatie geven. Zijn e-mailadres is m.loon@veiligheidsregio-rr.nl.