Brandweerman gehuldigd na 35 jaar trouwe dienst

Foto

Op dinsdagavond 1 juli 2008 werd Den Bommel opgeschrikt door sirene geloei van meerdere brandweervoertuigen. Dit had niets te maken met een grote brand of andere ramp, maar met het feit dat Wim Driesse (plaatsvervangend hoofdrepressie Oostflakkee) al 35 jaar dag en nacht klaar staat voor de gemeenschap van Den Bommel en de laatste jaren voor heel Oostflakkee. Omgerekend betekent dit dat Wim al 306.600 uur klaar staat om elk moment van de dag zijn medemens te helpen.

Dit vonden zijn manschappen een heel goede reden om Wim eens in het zonnetje te zetten. Ze deden dat door Wim bij verrassing op te halen met verschillende brandweervoertuigen die op Oostflakkee staan, die hun komst luid kenbaar maakten. Wim zat niets begrijpend thuis aan de koffie en begon al te sputteren tegen zijn vrouw Marijke dat zijn pieper het niet had gedaan.

Bekomen van de schrik mochten Wim en Marijke mee in één van de auto's voor een kleine rondrit door het dorp om daarna bij de kazerne te worden verwelkomd door zijn vrienden van het St. Adolfskoor uit Den Bommel. Een andere hobby van Wim is zingen bij dit koor. Hierna werd hij toegesproken namens de drie blusploegen van Oostflakkee door de districtcommandant Goeree-Overflakkee Frans ten Hoor, die ook het cadeau van de drie blusploegen overhandigde met natuurlijk een mooie bos bloemen voor Wim zijn vrouw Marijke.

Onder het genot van koffie een hapje en een drankje werden veel branden uit die 35 jaar nog eens opgehaald. Het was een gezellige avond en, zoals het de brandweer betaamt, was de veiligheid voor heel het gebied gewaarborgd.