Nu op de radio: Archipel bij nacht

Brian uit Ouddorp overhandigt cheque aan Blijdorp

Foto

Woensdag 20 april 2011 overhandigde Brian Hameeteman (5 jaar) uit Ouddorp, samen met de directeur van Spar supermarkten, een cheque t.w.v. € 10.000 aan de directeur van Diergaarde Blijdorp. De jonge dierenliefhebber spaarde als eerste zijn album vol met stickers van exotische dieren. De Rotterdamse dierentuin gaat met deze bijdrage haar 'Aziëhuis' uitbreiden.

Spaaractie
Buurtsupermarktketen Spar organiseerde in maart 2011 een spaaractie voor haar klanten: de Garfield Sticker Mania. Bij de dagelijkse boodschappen kon worden gespaard voor stickers met daarop 'alle dieren van het regenwoud'. Omdat het geen geheim is dat de Nederlandse dierentuinen het financieel moeilijk hebben, besloot Spar om in het verlengde van deze spaaractie een viertal dierentuinen te sponsoren. Diergaarde Blijdorp is daarvan de eerste.

Samenwerking
"Dit was een tijdelijke, eenmalige actie. Maar gezien het succes ervan denk ik dat we er zeker mee verder zullen gaan komend jaar of het jaar daarop. Uiteraard zien wij ook veel in een duurzame relatie met Blijdorp en de andere dierentuinen." Aldus Eric Brosius, commercieel directeur Spar. Ook Marc Damen, de directeur van Blijdorp, ziet een samenwerking positief in:"Blijdorp gelooft in duurzame relaties en partijen die zich inzetten voor maatschappij en natuur. Spar is daar zeker een goed voorbeeld van."

Afleiding
Voor de vijfjarige dierenliefhebber Brian is Blijdorp geen onbekend terrein. Minimaal eens per jaar brengt hij een bezoek aan de dierentuin in het kader van een excursie van het Sophia Kinderziekenhuis. In de zonovergoten dierentuin glunderde Brian vandaag onder zijn tropische helm: "Ik wil graag nog de nieuwe ijsbeer zien!" Binnenkort mag hij samen met 10 vriendjes ook een kijkje komen nemen achter de schermen van Blijdorp.

Aziëhuis
Het Aziëhuis in Blijdorp is het gebouw waar nu de binnenverblijven voor de Indische antilopen zijn ondergebracht. Blijdorp gaat hier ook een aantal reptielenverblijven bouwen voor bedreigde Aziatische reptielen, waaronder komodovaraan. Daarnaast wordt het Aziëhuis de plek in de Diergaarde waar de bezoeker alles te weten komt over projecten voor natuurbehoud in Azië en waar men kan leren hoe je zelf bij kunt dragen aan behoud van de natuur.