Calando ontvangt cheque van De Jonge Spartaan

Zaterdagmiddag 27 september werd Calando weer bedacht met een mooie cheque. De Jonge Spartaan, voetbalvereniging in Middelharnis, heeft op de ledenvergadering door een democratische stemming het doel gekozen. Elk jaar wordt van de donatiegelden 80% besteed aan de jeugd en 20% aan een goed doel, dat op de ledenvergadering gekozen wordt. Voor de tweede keer is Calando het doel waaraan deze keer € 650,- gegeven werd.

Janneke Koningswoud kreeg de cheque overhandigd door de heer Cazander, die de PR voor de Jonge Spartaan verzorgt. Zij vertelde wat er in Calando gedaan wordt: "Palliatieve zorg aan mensen met een ongeneeslijke ziekte in een huiselijke omgeving. Tot nu toe wordt de zorg betaald door de zorgverzekeraar maar de huisvesting en alle extra's worden betaald uit giften als deze. De financiering van de zorg verandert en dat brengt opnieuw onzekerheid teweeg. Maar door de betrokkenheid van de bevolking op Goeree-Overflakkee is er vertrouwen dat het bestaan van Calando niet bedreigd wordt." Janneke spreekt veel waardering uit voor de activiteiten van gezonde mensen, die daarmee zorgen dat ernstig zieke mensen de zorg krijgen, die ze nodig hebben.

Een bijzonder moment tijdens de overhandiging van de cheque was dat de oma van Boy, die pupil van de week was, kortgeleden in Calando is overleden. Zodoende werd ervaren dat velen op allerlei manieren bij Calando betrokken zijn. Verder wenste Janneke Koningswoud de voetballers veel succes bij de wedstrijd, die aansluitend gespeeld ging worden.