CBS: Goeree-Overflakkee groeit weer

logo_goeree-overflakkeeVolgens de jongste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, gepubliceerd in de Elsevier van donderdag 18 juni 2015, groeit Goeree-Overflakkee in de periode tot 2025 met 2,5 - 5%. Waar het eiland jarenlang een 'krimpregio' was waar de bevolking stabiel zou blijven, is het tij nu gekeerd.

Voor de gemeente Goeree-Overflakkee is dit een opsteker nu men sinds twee jaar intensief investeert in de branding van het eiland Goeree-Overflakkee. De groei past ook in de eilandelijke visie die begin 2015 voor dit Zuid-Hollandse eiland is vastgesteld.

"Goeree-Overflakkee groeit! En dit tegen eerdere voorspellingen in", vertelt wethouder Marnix Trouwborst enthousiast, die financiën en vastgoed in zijn portefeuille heeft. "De woningverkopen op Goeree-Overflakkee zijn ongekend. Niet alleen de nieuwbouwwoningen, maar de bestaande woningen worden momenteel goed verkocht. En dan worden er daarnaast ook nog veel recreatiewoningen verkocht op de kop van het eiland."

Ook wethouder Arend-Jan van der Vlugt, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de eilandvisie en voor de branding van Goeree-Overflakkee (EilandMarketing), is in zijn nopjes met deze nieuwe cijfers: "We hebben ons nooit neergelegd bij het fenomeen krimpregio. Op ons eiland zijn de voorzieningen rond wonen, recreatie, zorg en onderwijs perfect in orde en is de gemeenschapszin groot. Om dat zo te houden, hebben we in onze eilandvisie ook ingezet op kwalitatieve groei. Vanuit EilandMarketing wordt dit door ons, maar ook door steeds meer ondernemers en inwoners uitgedragen. Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat de kwaliteiten van het eiland waar nodig verder worden versterkt."

Goeree-Overflakkee is hard op weg om het meest duurzame eiland van West-Europa te worden. Als het aan de gemeente ligt is het eiland in 2020 volledig energie-neutraal, door duurzame bedrijfsvoering, opwekking van zonne- en windenergie, energieopslag en de getijdencentrale die in de Brouwersdam komt.