Nu op de radio: De late avond

CDA politici bezoeken Goeree-Overflakkee

Vrijdagmiddag 16 maart 2012 bezoekt een groot aantal Zuid-Hollandse CDA'ers Goeree-Overflakkee. Het bezoek staat in het teken van duurzame energie. Naast een presentatie over windenergie zullen de plannen voor een duurzaam tankstation in Oude-Tonge worden bekeken.

Het gezelschap, dat onder andere bestaat uit Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot, Europarlementariër Esther de Lange, gedeputeerde Govert Veldhuijzen en Statenleden Hans Démoed, Marco Heemskerk, Mustafa Bal, Marischa Kip, Ton van der Stoep en Ellen Verkoelen, wordt om 13:00 uur door burgemeester Huub van der Meer ontvangen op het gemeentehuis van Oostflakkee te Oude-Tonge.

Na een kort overleg over lokale en provinciale aangelegenheden houdt Delta Wind Goeree-Overflakkee een presentatie over een aantal projecten en nieuwe activiteiten. Daarna vertrekt het gezelschap naar windpark Battenoord. Vervolgens worden de plannen voor het duurzame BP tankstation Oude-Tonge bekeken. Dit tankstation zal worden voorzien van elektrische oplaadpunten voor bijvoorbeeld elektrische auto's, scooters en fietsen, een vulpunt voor aardgas en een vulpunt voor opgewekte waterstof.

Het bezoek wordt om 16:30 uur afgesloten.