Nu op de radio: Archipel bij nacht

Co de Roo ontvangt gouden speld KNVB

Foto

Op vrijdagavond 16 april 2010 was er weer de gebruikelijke vrijwilligersavond van voetbalvereniging DVV' 09 uit Dirksland. Met zo'n vrijwilligersavond verwent het bestuur van DVV haar vrijwilligers met een hapje en een drankje om zo hun dank uit spreken richting alle mensen die DVV een handje helpen. Dit jaar was er ook nog een enorme verrassing.

In het afgelopen najaar had bestuurslid Co de Roo aangegeven dat hij het rustiger aan wilde gaan doen en Co ging stoppen met de bestuursfunctie, wel gaf hij direct aan actief te blijven als vrijwilliger. Het stoppen als bestuurslid was voor de overige leden een reden om eens contact te zoeken met de KNVB of er een waardering vanuit de KNVB beschikbaar kon komen voor Co. Het verzoek werd ingediend en er werd vergaderd in het district West 2. Aldaar vond men de prestatie van Co de Roo dusdanig imponerend dat het verzoek is doorgestuurd naar het KNVB hoofdkantoor in Zeist en daar was men het al snel eens dat Co in aanmerking kwam voor de hoogste vrijwilliger onderscheiding van de KNVB, namelijk de gouden speld.

Bij hoge uitzondering is deze bijzondere waardering uitgesproken omdat meestal men niet hoger gaat dan de zilveren speld. Zo was het dan ook dat dhr. Bakker van de KNVB hoogst persoonlijk deze Gouden speld bij Co kwam opspelden en zichtbaar was Co de Roo samen met zijn vrouw onder de indruk.