De controle hondenbelasting gaat van start

In de gemeenten Goedereede en Dirksland gaan binnenkort de controleurs (weer) huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Voor de ondersteuning bij de uitvoering van de controle is het Velpse bureau LEGITIEM BV in de arm genomen.

De controleurs bellen bij diverse woningen in de gemeenten aan om het hondenbezit te inventariseren. Als de controleur bij u aanbelt, kan hij zich legitimeren. De controleurs vullen een aangiftebiljet in als er een hond wordt aangetroffen waarvoor geen belasting wordt betaald. 

Als de inwoners bij de controle niet thuis zijn en er sprake is van het vermoeden van een hond, dan laat de controleur een brief achter met het verzoek aangifte te doen. Dit wordt dan ook doorgegeven aan het SVHW.

Iedere hondenbezitter is verplicht aangifte te doen van het hondenbezit. Door zelf aangifte te doen voorkomt u een onnodige boete die kan worden opgelegd bij het niet doen van aangifte. Wijzigt in de loop van het jaar het aantal honden of vertrekt u naar een andere gemeente, dan wordt het belastingbedrag aangepast. U moet wijzigingen zelf doorgeven aan het SVHW via de website www.svhw.nl of telefonisch via telefoonnummer 0800-0200873.