Nu op de radio: Archipel bij nacht

De Nobelaer uit Oude-Tonge wint regiofinale schoolvoetbal

Foto

Groep 8 van de Nobelaer uit Oude-Tonge won woensdag 19 mei 2010 de regiofinale en gaat 5 juni naar de districtsfinale van het KNVB schoolvoetbaltoernooi in Smitshoek.

Woensdagmiddag 19 mei 2010 ging het voetbalteam van groep 8 van de Nobelaer naar Rotterdam om de regiofinale te spelen na eerder op Flakkee na 2 rondes de Eilandfinale gewonnen te hebben. Een mooie voetbalmiddag voor het team met een ruime supportersschare die in het zonnetje het team fanatiek aanmoedigde. Twee zware Rotterdamse scholen en een school uit Zuid-Beijerland moesten verslagen worden. De eerste wedstrijd werd ruim gewonnen met 2-0 en het zelfvertrouwen steeg gaandeweg het toernooi. Ook de tweede wedstrijd werd met een mooie 4-0 op het conto van de Nobelaer geschreven waardoor de ploeg al geplaatst was voor de ditrictsfinale op 5 juni in Smitshoek. De laatste wedstrijd werd nipt verloren maar de buit was toen al binnen en de jongens droomden al van Zeist.

Bij winst op 5 juni mag de ploeg door naar de grote finale in Zeist waar op het terrein van de KNVB de landelijke finale gespeeld zal worden. Het is meer dan 20 jaar geleden dat het de Nobelaer gelukt is de landelijke finale te houden. Het zou een geweldig afscheidcadeau zijn voor de directeur van de Nobelaer Peter van Dijk die in september met pensioen gaat. Zoals de jongens zeiden "Alles voor de Meester", die dan ook apetrots, als ware hij Louis van Gaal zelf, rondloopt op school met dit tot nu toe prachtig behaalde resultaat onder zijn bezielende leiding.