Nu op de radio: Archipel Love Songs

De pontjes gaan weer varen

Foto

Goeree-Overflakkee is omringd door water en wat is er nu mooier om dat zelf te ervaren. Deze zomerperiode krijgt u daar volop de kans toe. Op 't Haringvliet, Hollandsch Diep, Kram-mer-Volkerak en Grevelingen varen deze zomer diverse voet- en fietsveren.

Vele bestemmingen
Zo kunt u vanuit Stad aan 't Haringvliet een dagje naar Tiengemeten of vanuit Hellevoetsluis gezellig winkelen in Middelharnis. Op het Hollandsch Diep varen dit jaar twee nieuwe verbindingen, te weten tussen Numansdorp - Willemstad en Strijensas - Moerdijk. Twee mooie aanvullingen op het totale aanbod. Samen met de bestaande veerdienst tussen Oude-Tonge en Steenbergen behoort een tochtje naar Brabant zeker tot de mogelijkheden. Wilt u liever met de veerdienst richting Zeeland? Vanaf De Punt te Ouddorp vaart u comfortabel naar Den Osse voor een mooie fietstocht over Schouwen-Duiveland.

Tussen Stad aan 't Haringvliet, Tiengemeten en Nieuwendijk vaart dit jaar een grotere boot, genaamd 'Heicondias'. Hierdoor kunnen er niet alleen meer passagiers mee, maar de boot biedt ook meer comfort.

Op proef
Op drie dagen in juli en augustus 2010 vaart de klipperaak Linquenda van Hellevoetsluis via Stellendam naar Tiengemeten. Op maandag 26 juli, vrijdag 6 en 13 augustus 2010 is het mogelijk om in Stellendam op te stappen voor een dagje natuur op Tiengemeten. De boot vertrekt om 09:45 uur vanuit Stellendam en is 's middags om 16:15 uur weer terug, waarna de boot doorvaart naar Hellevoetsluis. Hopelijk wordt de proef een succes en komt er volgend jaar zomer een vervolg.

Fietsroutenetwerk
De meeste aanlegsteigers liggen dichtbij een knooppunt van het fietsroutenetwerk. Een overtocht met de veerpont kan dus prima worden gecombineerd met een fietstocht. Vraag bij de VVV Ouddorp aan Zee of VVV Zuid-Hollandse Eilanden naar de kaart of naar één van de vele themaroutes.

Dit jaar dus mogelijkheden te over om eens op een andere manier de Zuid-Westelijke Delta te verkennen en uw bezoek met een tocht over het water helemaal compleet te maken. Op de websites www.rondjepontje.nl en/of www.deltapontjes.nl vindt u de exacte vaartijden, tarieven, belangrijke telefoonnummers en de mogelijkheden voor reserveren, maar u kunt ook terecht bij één van de VVV-kantoren in de regio.