Nu op de radio: Archipel bij nacht

De pontjes varen weer

Foto

Goeree-Overflakkee is omringd door water en wat is er nu mooier dan dat zelf te ervaren. Deze zomerperiode krijgt u daar volop de kans toe. Op het Haringvliet, Hollandsch Diep, Krammer-Volkerak en de Grevelingen varen deze zomer diverse voet- en fietsveren.

Vele bestemmingen
Zo kunt u vanuit Stad aan 't Haringvliet een dagje naar Tiengemeten of vanuit Hellevoetsluis gezellig winkelen in Middelharnis. Op het Hollandsch Diep kunt u van Numansdorp naar Willemstad en Strijensas - Moerdijk. Samen met de bestaande veerdienst tussen Oude-Tonge en Steenbergen behoort een tochtje naar Brabant zeker tot de mogelijkheden. Wilt u liever met de veerdienst richting Zeeland? Vanaf De Punt te Ouddorp vaart u comfortabel naar Den Osse voor een mooie fietstocht over Schouwen-Duiveland.

Tussen Stad aan 't Haringvliet, Tiengemeten en Nieuwendijk vaart de "Heicondias". De boot biedt ruimte voor 80 passagiers en de fiets kan ook mee. Schipper Huib Bijl en zijn personeel heten u van harte welkom aan boord. Op de site www.veerdiensttiengemeten.nl vindt u de exacte vaardagen, tijden en kosten.

Varen vanuit Stellendam
Op 27 juli en 17 augustus 2012 vaart de klipperaak Linquenda van de familie Ruitenga van Stellendam naar Tiengemeten. De boot vertrekt om 10:00 uur vanuit Stellendam en is 's middags om 17:00 uur weer terug. Een mooie gelegenheid om naast te genieten van de vaartocht over het Haringvliet een bezoek te brengen aan het natuureiland Tiengemeten.

Fietsroutenetwerk
De meeste aanlegsteigers liggen dichtbij een knooppunt van het fietsroutenetwerk. Een overtocht met de veerpont kan dus prima worden gecombineerd met een fietstocht. Vraag bij de VVV Ouddorp aan Zee of VVV Zuid-Hollandse Eilanden naar de kaart of naar één van de vele themaroutes.

Dit jaar dus mogelijkheden te over om eens op een andere manier de Zuid-Westelijke Delta te verkennen en uw bezoek met een tocht over het water helemaal compleet te maken. Op de websites www.rondjepontje.nl en www.deltapontjes.nl vindt u de exacte vaartijden, tarieven, belangrijke telefoonnummers en de mogelijkheden voor reserveren, maar u kunt ook terecht bij één van de VVV-kantoren in de regio.