Deal in plaats van rechtszaak over bouwplan Ouddorp

Ontwikkelaar Maatschap Blijvend Goed kan doorgaan met het bouwplan voor een nieuw woon-winkelcomplex aan de Dorpstienden in Ouddorp. Kabegro BV, de huidige verhuurder van het Albert Heijnpand aan het Molenblok, heeft zijn verzet opgegeven en vlak voor de rechtszaak het hoger beroep bij de Raad van State ingetrokken.

"We zijn nog eens om de tafel gaan zitten en hebben een goede regeling getroffen waar iedereen tevreden over kan zijn. We hebben ook allemaal wat water in de wijn gedaan. Over de inhoud van de regeling wil ik niets zeggen," aldus A. Kauffman van Kabegro.

Door de intrekking van het hoger beroep zijn het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning onherroepelijk en kan Blijvend Goed in principe met de bouw beginnen.

Het plan en de vergunning maken de bouw van een nieuwe grotere AH met parkeergarage en 18 woningen mogelijk aan de Dorpstienden. Kabegro vreesde met een onverhuurbaar supermarktgebouw te blijven zitten als AH eruit is. Volgens het verhuurbedrijf is er in Ouddorp geen ruimte meer voor nog een supermarkt als AH een winkel met een winkelvloeroppervlak van 1200 m2 opent. Toch heeft Kabegro nu meer hoop dat er een oplossing komt voor zijn pand.

DeltaFiber