Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Defensie Duikgroep zoekt vermiste sportduiker

Foto behorende bij Defensie Duikgroep zoekt vermiste sportduiker
Foto behorende bij Defensie Duikgroep zoekt vermiste sportduiker
Foto behorende bij Defensie Duikgroep zoekt vermiste sportduiker

Duikers van de marine zijn dinsdag 2 april 2013 in het Grevelingenmeer nabij Scharendijke aan het zoeken geweest naar de vermiste sportduiker. De 30-jarige man uit Goes kwam maandag 1 april 2013 niet meer boven na een duik. Onder meer vanwege het slechte zicht en de diepte van het water - op sommige stukken 50 meter - leverde een zoekactie van politieduikers niets op. De Nationale Politie riep daarom de hulp in van Defensie.

Bodem in kaart brengen
Vijf marineduikers speuren met hoogwaardige sonarapparatuur een gebied af van 1 bij 1 kilometer. Met bijvoorbeeld de onderwaterrobot REMUS (Remote Environmental Monitoring System) kunnen zij de bodem snel in kaart brengen. Merken de militairen bijzonderheden op, dan duiken zij gericht.

De Defensie Duikgroep ondersteunt regelmatig civiele autoriteiten. Zowel bij het opsporen van drugs, bewijsmateriaal in een misdrijf, als bij calamiteiten. Maar ook voor de taak van havenbescherming wordt de eenheid ingezet. Zo voert de DDG standaard een preventief bommenonderzoek uit bij staatsbezoeken, evenementen en havenbezoeken van buitenlandse oorlogsschepen.