Deltawind steunt Molenstichting Goeree-Overflakkee

Foto

Ieder jaar schenkt Coöperatie Deltawind een bedrag aan de Molenstichting op Goeree-Overflakkee. Vrijdag 26 februari 2016 was dit wederom het geval in korenmolen de Zwaan in Ouddorp. Uit handen van Anne Verhey, voorzitter van het bestuur van Deltawind, kreeg Corstiaan Kleijwegt, voorzitter van de Molenstichting, een cheque ter waarde van 2810 euro.

Deze jaarlijkse schenking hangt samen met het aantal nieuwe leden dat Coöperatie Deltawind in een jaar mag verwelkomen. In het jaar 2015 ging dit om een recordaantal van 281 nieuwe leden. Voor ieder nieuw lid schenkt Deltawind tien euro aan de Molenstichting. De stichting zal deze bijdrage inzetten om de twaalf molens op Goeree-Overflakkee van onderhoud te voorzien.

Molenaar Krijn van Koppen trakteerde de aanwezigen op een rondleiding door zijn molen. Met veel passie en mooie anekdotes vertelde Krijn alles over zijn korenmolen, die nog altijd dienst doet voor enkele boeren uit de regio. Coöperatie Deltawind ziet de traditionele windmolens op het eiland als voorloper van de huidige moderne windturbines, die Deltawind samen met haar leden realiseert. In de verschillende dorpen op Goeree-Overflakkee is de molen een herkenningspunt en een toeristische trekpleister. Daarom steunt Deltawind de Molenstichting met een jaarlijkse bijdrage.