Zondagmiddagacties van KNRM station Ouddorp

logoknrmZondag 17 augustus 2008 was een drukke dag voor KNRM station Ouddorp. De eerste melding was een vaartuig met stuur/motorproblemen op de Grevelingen. Door een navigatiefout was het jacht vastgelopen in de omgeving van boei SP40. Met de Griend werd het jacht naar dieper water gesleept. Het had geen schade en kon haar weg op eigen kracht vervolgen.

Nog voordat de bemanning klaar was met deze actie werden ze al weer opgeroepen voor de volgende melding, een omgeslagen open zeilbootje in de buurt van de SG5. De opvarenden waren er al uit en werden door anderen geholpen. Het huur zeilbootje werd door de bemanning van de Griend recht gezet en naar het verhuurbedrijf bij Port Marina gesleept.

Gelijk hierna moesten ze naar de SP11 want daar zou een bootje omgeslagen zijn. De opvarenden van dit bootje waren al aan boord van het zeiljacht Dorthea uit Huizen. Door de bemanning van de Griend werd het bootje recht gezet en naar het verhuurbedrijf gesleept.

De bemanning van de Baron van Lynden werd deze middag ook opgeroepen. Ze moesten naar twee kite surfers in problemen aan de buitenzijde van de Brouwersdam. Maar gelukkig hebben deze personen zelf het strand kunnen bereiken.