Nu op de radio: Muzikale Hartewensen

Dierenambulance en Centraal Meldpunt Dieren samengevoegd

Op woensdag 1 juni 2011 worden het landelijke telefoonnummer 0900-112 00 00 van de dierenambulance samen met het nummer van het Centraal Meldpunt Dieren in de regio onder 1 paraplu samengevoegd. Het nummer van de dierenambulance staat direct in verbinding met de centrale van de dierenambulance. Bij een calamiteit of een gewond dier kan dit nummer worden gebeld. In alle andere gevallen, en voor vragen over dieren en dierenwelzijn kan het nummer van het Centraal Meldpunt Dieren 088- 343 71 12 worden gebeld.

De dierenambulance haalt gewonde gezelschapsdieren, maar bijvoorbeeld ook gewonde wilde vogels of egels op. Landbouwhuisdieren en vee mogen niet door de dierenambulance worden vervoerd, hiervoor kunt u contact opnemen met de Algemene Inspectie Dienst, telefoonnummer: 045-54 66 230.

Wanneer belt u de dierenambulance?
U belt de dierenambulance, telefoonnummer 0900- 112 00 00, bij een calamiteit of een gewond dier. Mobiele bellers krijgen een keuzemenu. Als u belt vanaf Goeree-Overflakkee dan moet u kiezen voor de regio Rijnmond, u wordt dan doorverbonden met de telefooncentrale in Rotterdam. Bellers die met een vast nummer bellen worden direct doorverbonden met de telefooncentrale in Rotterdam. Wanneer u een dier vindt en er is geen sprake van een calamiteit dan kunt u contact opnemen met het Centraal Meldpunt Dieren, telefoonnummer 088-343 71 12.

Komt de dierenambulance ook voor uit het nest gevallen vogeltjes?
In deze tijd van het jaar komt het nogal eens voor dat jonge vogeltjes uit het nestje vallen. De dierenambulance komt hier in de meeste gevallen niet voor. U kunt contact opnemen met het Centraal Meldpunt Dieren. De centralisten adviseren u wat u het beste kunt doen, en kunnen u eventueel doorverbinden met de dierenambulance.