Nu op de radio: Ons Eiland,Altijd Dichtbij

Digitaal vrijwilligersplatform voor Goeree-Overflakkee

Veel verenigingen zitten te springen om vrijwilligers. Veel vrijwilligers willen zich dienstbaar maken voor de samenleving. Om hen bij elkaar te brengen heeft Xsarus E-development & Consulting BV in opdracht van de vier gemeenten op Goeree-Overflakkee een digitaal vrijwilligersplatform ontwikkeld vrijwilligerspunt-go.nl. Op deze site kunnen verenigingen vacatures plaatsen en (potentiële) vrijwilligers zich inschrijven en reageren op advertenties.

Demonstratie
Op donderdag 1 oktober 2009 vindt er om 19:30 uur een demonstratie plaats van het digitale vrijwilligersplatform. Vrijwilligersverenigingen zijn van harte welkom deze bijeenkomst bij te wonen. Na een welkom door wethouder Petra 't Hoen namens de vier gemeenten van Goeree-Overflakkee zullen Paul Kieviet en Marco Houtman van Xsarus uitleg geven over deze site, hoe verenigingen hier op kunnen komen en welke mogelijkheden er verder zijn. Uiteraard kunt u ook uw vragen stellen. Aan vermelding op het vrijwilligerspunt zijn geen kosten verbonden.

De demonstratie van het vrijwilligerspunt vindt plaats in het gebouw van het ISGO (Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Goeree-Overflakkee), Dwarsweg 40 te Middelharnis. Vrijwilligersverenigingen kunnen zich tot 24 september 2009 aanmelden via telefoonnummer 0187-647100, of via e-mail bestuurssecretariaat@oostflakkee.nl.

Campagne
Na de demonstratie van het digitale vrijwilligersplatform wordt een campagne opgestart om vrijwilligers en potentiële vrijwilligers van Goeree-Overflakkee te bereiken met als doel dat zij zich op deze site aanmelden als vrijwilliger. Hoe meer verenigingen en vrijwilligers er op www.vrijwilligerspunt-go.nl staan, hoe beter de site zal werken en hoe meer matches er tot stand zullen komen.