Diploma voor ZorgDier vrijwilligers

Foto

Vrijdagavond 26 juni 2015 was het feest voor de ZorgDier vrijwilligers van CuraMare. Ze kregen hun diploma 'ZorgDier-team' uitgereikt en werden als officiële vrijwilligers van CuraMare ingeschreven.

Cursus ZorgDier-team
Het afleggen van bezoeken met je huisdier lijkt gemakkelijk en het kan ook gemakkelijk. Je kunt zo binnenlopen met je dier. Maar, schijn bedriegt. Door de cursus ZorgDier-team hebben de ZorgDier vrijwilligers handvaten gekregen om in praktijksituaties op de juiste manier te handelen, bijvoorbeeld: wat doe je als je door het restaurant loopt en cliënten willen een koekje geven aan je hond? Tijdens de cursus werd aandacht geschonken aan de mensen die de ZorgDier-teams gaan bezoeken, de huisregels van de zorglocatie, het begrijpen van het gedrag van het eigen dier en de interactie tussen cliënt en dier. De vrijwilligers hebben de cursus met succes afgerond en ontvingen een diploma en badge waardoor zij tijdens hun bezoeken aan de woonzorglocaties van CuraMare herkenbaar zijn.

Project ZorgDier
Niet meer voor jezelf kunnen zorgen en afstand van je huisdier moeten doen kan pijnlijk zijn in het leven van mensen. Veel cliënten geven aan dat ze het contact met dieren missen en willen graag weer in contact komen met huisdieren. Stichting ZorgDier Nederland werft vrijwillige huisdierbegeleiders met honden en katten die na gedegen selectie en training wekelijks bezoeken brengen aan mensen met psychische problemen, verstandelijke beperkingen en kwetsbare ouderen. Het huisdiercontact levert positieve effecten op, zoals ontspanning, plezier, beweging en het verhogen van zelfvertrouwen, motivatie en concentratie. Kortom: het verhoogt de levenskwaliteit van veel cliënten. Het project ZorgDier loopt binnen CuraMare vanaf 2014.