Diverse weekend politieberichten

Foto

Op zaterdag 10 oktober 2015 vond er een Integrale Milieucontrole plaats op initiatief van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid met medewerking van Politiebasisteam Haringvliet, Natuurmonumenten en gemeente Goeree-Overflakkee. Tijdens deze controle werd een kitesurfer verbaliseerd voor het kiten in verboden gebied. Tevens werd een persoon verbaliseerd voor het zich bevinden in een kwetsbaar afgesloten deel van het Natuurgebied de Kwade Hoek.

Op dezelfde dag werd er door personeel van Basisteam Haringvliet en een Boa van Sportvisserij Zuidwest Nederland tijdens een controle een zak met ondermaatse Zeebaars aangetroffen nabij de Grevelingen. Helaas was er geen duidelijke verdachte aan te wijzen. De nog levende Zeebaars werd teruggezet.

De dierenambulance kreeg een melding dat er een wild zwijn langs de oever van het Haringvliet bij Hellevoetsluis in het recreatiegebied lag. Na onderzoek bleek het wild zwijn vakkundig te zijn ontwijd. Het dier was met tape bij elkaar gehouden. Het dier was nog vers. Een tijdje geleden werd ook een dood wild zwijn aangetroffen op het strand van Ouddorp. Uiteraard is het niet toegestaan overblijfselen van een geslacht dier zomaar te dumpen. Bovendien lopen mens en dier hierdoor gezondheidsrisico's. Als u info hebt wie het dier daar heeft gedumpt wil politie Basisteam Haringvliet dit graag weten. Een medewerker van de Valwildcommissie van de Wildbeheerseenheid Voorne heeft het dier weggehaald en zorgt voor de destructie.

Op zondag 11 oktober 2015 omstreeks 08:20 uur werd door de politie bij Dirksland een aantal mannen aangetroffen die zaten te vissen in een polderwater. Wat gelijk opviel was dat een van de mannen met drie hengels zat te vissen terwijl vissen ter plaatse verboden is. Na onderzoek bleek dat ze een leefnet in het water hadden liggen waarin zich karpers bevonden. Karpers moeten onmiddellijk na de vangst worden vrijgelaten. De karpers leefden nog en zijn vrijgelaten door de politie. Slechts een van de twee mannen was in het bezit van een vispas maar voldeed niet aan de voorwaarden van de vispas. De mannen hebben een fikse boete gekregen.