Doe ook mee met Raftteam Flakkee

Foto

Het splinternieuwe Raftteam Flakkee komt op stoom. Nog maar pas opgericht zijn al een aantal trainingen bij Dirksland achter de rug en hebben een paar leden het tweede weekend van september 2015 deelgenomen aan de officieuze Nederlandse Kampioenschappen in Noord-Brabant bij de Volmolense Kano Club.

Teamleider Lucas Hartong: "Dat was zo'n ongelofelijk gezellige ervaring! Hoewel we uiteraard nog maar weinig ervaring hebben was het een fantastische kennismaking met de praktijk van het wedstrijdraften. Je leert veel van het zelf doen, maar ook van het kijken naar andere teams. Fouten maak je allemaal, maar het is de kunst om die fouten zoveel mogelijk weg te werken en dan kom je verder."

Het team ontving kort geleden ook haar eerste internationale deelnemer: Bert Kanora uit Antwerpen. Hij gaat zo af en toe meetrainen. Het enthousiasme van het nieuwe Flakkeese team is niet onopgemerkt gebleven bij de Nederlandse Raft Bond. Die hebben het team veel succes gewenst voor de komende tijd. Dat enthousiasme waait ook over naar Noord-Holland, waar een bevriende kanoër nu ook een raft team wil gaan opstarten. Het Raftteam Flakkee gaat verder eind september 2015 met een aantal leden naar de wildwaterbaan van Arras, in Noord Frankrijk, om daar op uitnodiging van de Vlaamse Kano en Kayak Federatie training te ontvangen. "Zo wordt in een supergezellige sfeer ervaren hoe gaaf het is om sportief op het water te zijn en in een vriendschappelijke sfeer als team bezig te zijn. Niets leukers dan dat! En geïnteresseerden, jong en oud, zijn altijd welkom om een keer gratis mee te komen doen. Plek zat!", aldus Lucas Hartong. Voor meer informatie mail naar: betrokken@planet.nl.