Nu op de radio: Weekendmix

Drie acties voor KNRM Station Stellendam

logoknrmZondag 18 juli 2010 om 14:42 uur werd de bemanning van de reddingboot Antoinette, van KNRM station Stellendam buiten, door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een vaartuig met motorstoring in de Maasgeul ter hoogte van Hoek van Holland.

Er werd ter plaatse gegaan en de sportvisboot Delta 898 met twee personen aan boord werd overgenomen van de RPA 16 (Havendienst). Deze had het bootje de vaargeul uit gehaald en richting Slijkgat gesleept. Het werd door de reddingboot afgeleverd in de buitenhaven.

Maandag 19 juli 2010 om 09:10 uur werd de bemanning van de reddingboot Antoinette door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een vaartuig met motorproblemen op de Noordzee. Nadat het alarm was gegaan, werd er al snel gebeld door de Kustwachtpost Ouddorp. Het betrof volgens hen een sportvisboot met de naam Kobus van 8 meter lengte en met drie personen aan boord. Deze had een gebroken riem en kon niets meer. Er werd ter plaatse gegaan en na ongeveer 1,5 uur varen was de Antoinette ter plaatse. De Kobus was vanaf De Roompot vertrokken naar zee. Er werd een sleepverbinding gemaakt. De eigenaar verzocht of ze naar Neeltje Jans gesleept konden worden. Hierover werd overleg gepleegd met het Kustwacht Centrum. Besloten werd om contact op te nemen met de schipper van de Koopmansdank van station Neeltje Jans. Deze was bereid om de Antoinette tegemoet te varen. Rond 13:15 uur kwamen beide reddingboten elkaar tegen bij de Schouwenbank en werd de sleep overgenomen door de Koopmansdank, waarna de Antoinette terug kon keren naar station. 

Maandag 19 juli om 09:21 uur werd de bemanning van de reddingboot Neeltje Struijs door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een jachtje aan de grond tussen het Vuile Gat 2 en 4 op het Haringvliet. Ter plaatse gekomen werd er een sleepverbinding gemaakt met het jacht Elysium van 12 meter lengte en met twee personen aan boord. Het jacht werd losgetrokken en naar dieper water gesleept. Na inspectie bleek er geen schade te zijn en kon het haar weg op eigen kracht vervolgen.