Nu op de radio: Archipel bij nacht

Drie helden uit Dirksland ontvangen legpenning

Foto

Op vrijdagavond 8 november 2013 ontvingen Evi Tieleman, Dennis Esselink en Cees Koert uit Dirksland een legpenning van het Carnegie Heldenfonds. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman van de gemeente Goeree-Overflakkee reikte de legpenningen uit.

Mensen die met gevaar voor eigen leven het leven van anderen hebben gered of dat hebben geprobeerd, krijgen van het Carnegie Heldenfonds een medaille toegekend als blijk van waardering voor hun heldendaad.

Zoë van der Lubbe werd op 30 maart 2013 aangevallen door een hond. Zij was met een vriendinnetje aan het skeeleren toen de hond zich lostrok van de riem en op haar sprong. De hond hapte in haar gezicht en viel haar meerdere malen aan. Dennis Esselink en Evi Tieleman, die toevallig langs fietsten, aarzelden geen moment en kwamen in actie. Het lukte hen echter niet de hond bij het meisje weg te halen. Het vriendinnetje van Zoë alarmeerde haar vader, Cees Koert, die er wel in slaagde de hond van het meisje te halen.

Zoë werd in het ziekenhuis behandeld aan haar verwondingen. Dennis en Evi liepen bij de heldendaad ook hondenbeten op. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman verraste de drie helden door aan hen een bronzen legpenning uit te reiken van het Carnegie Heldenfonds met een loffelijk getuigschrift.