Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Drukte voor KNRM station Stellendam

Foto

Zaterdag 16 oktober 2010 om 12:50 uur, net bezig met De evaluatie na een oefening met station Dordrecht, werd de schipper van de Antoinette van KNRM station Stellendam door het Kustwacht Centrum gebeld met het verzoek om te varen naar een omgeslagen bootje bij de boei VG 5 (Vuile Gat) op het Haringvliet. 

Er werd uitgevaren en onderweg kreeg de schipper en bemanning te horen dat de twee opvarenden van de zeilboot SMD 5 al waren opgepikt door een ander schip. Ter plaatse gekomen werd een man van de SMD 5 overgenomen voor informatie. Er werd een opstapper overgezet om een sleepverbinding te maken. Het jacht werd rechtop gezet en naar ondiep water gebracht. Met 2 pompen werd het bootje leeg gepompt. Toen het leeg was werd het door de reddingboot naar Middelharnis gesleept en in de haven afgemeerd.

Zaterdag 16 oktober 2010 om 13:30 uur, na de oefening met station Dordrecht, was er door de bemanning van de Neeltje Struijs van schroeven gewisseld. Bij het testvaren werden twee boten aan lager wal gezien. De eerste boot was er op gevaren en de 2e was met helpen er naast komen liggen. De mensen stonden al aan de kant. Er werd ter plaatse gegaan. Er waren een paar mensen nat en deze werden eerst naar Hellevoetsluis gebracht. Terug gekomen werd een sleepverbinding gemaakt en de boten van de kant getrokken. Inmiddels was ook de KBW 1910 van station Dordrecht gealarmeerd. Samen met hen werden de boten naar Hellevoetsluis gebracht waarna de gegevens werden opgenomen. Hierna keerde de reddingboot terug naar station.

Maandag 18 oktober 2010 om 20:51 uur werd de bemanning van de Antoinette van station Stellendam door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een paar vuurpijlen, gezien door meerdere mensen in de omgeving van het Flauwe Werk bij Ouddorp. Er werd uitgevaren naar de binnenkant van de Ooster voor een zoekactie. Ook de Baron van Lynden van station Ouddorp was hiervoor gealarmeerd. Binnen de Ooster aangekomen werd begonnen met zoekslagen maken. Na ongeveer 20 minuten kwam de melding dat het om Chinese wensballonnen ging. De reddingboot keerde hierna terug naar station.

Dinsdag 19 oktober 2010 om 18:57 uur werd de schipper en bemanning van de Antoinette door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een kitesurfer in de problemen bij strand Flauwe Werk op de Noordzee bij Ouddorp. De kitesurfer was al 1 uur vermist. Ook de Baron van Lynden van station Ouddorp, een vliegtuig en de helikopter waren gealarmeerd. Net ter plaatse gekomen met de reddingboot bij het Flauwe Werk kwam de melding dat de surfer weer terecht was. Gelijk werd er omgekeerd en retour naar station gegaan.