Duurzame jachthaven in de Grevelingen

Een plan van 200 miljoen euro om in de Grevelingen een duurzame jachthaven van de toekomst te realiseren kan uitgevoerd gaan worden. De gemeenteraad van de gemeente Schouwen-Duiveland die toestemming moest geven voor het project schaarde zich donderdagavond 27 februari 2014 in meerderheid achter het plan dat honderden banen op moet gaan leveren.

Deze duurzame jachthaven van de toekomst krijgt de naam 'Brouwerseiland' en bestaat uit vijf verschillende duurzame jachthaventjes met recreatiewoningen. Volgens Co Schot, een van de initiatiefnemers en directeur van Marina Port Zélande is het plan iets dat toeristen in de toekomst willen.

De eerste stap is het maken van een beeldkwaliteitsplan. Ook zijn er nog problemen op te lossen zoals erfpacht en moet er een regeling komen voor de palingvissers die al sinds jaar en dag in het gebied vissen.

De surfgemeenschap op het Grevelingenmeer heeft aangegeven niet blij te zijn met de plannen. Verschillende surfers vrezen dat de vakantiebungalows de wind gaan blokkeren en er minder parkeerruimte komt voor hun trailers, campers en caravans.

DeltaFiber