Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Eerste bewonersavond Nieuwe-Tonge groot succes

Dinsdagavond 28 oktober 2008 is in het Dorpshuis te Nieuwe-Tonge de eerste bewonersavond gehouden. Iedere bewoner van Nieuwe-Tonge was uitgenodigd door de werkgroep Nieuwe-Tonge in Bloei om zijn of haar ideeën te delen over de toekomstvisie van het dorp Nieuwe-Tonge.

De werkgroep Nieuwe-Tonge in bloei is een initiatief van enkele bewoners uit het dorp Nieuwe-Tonge die in samenwerking met de Gemeente Middelharnis de ontwikkeling van het dorp willen stimuleren. Middels deze bewonersavond wilde de werkgroep peilen wat er momenteel leeft in het dorp.

De aanwezige bewoners werden allemaal verzocht om ideeën aan te dragen. Jong en oud schreven dan ook al hun wensen en ideeën op grote vellen papier. Deze punten werden vervolgens door de bewoners zelf weer beoordeeld middels het plakken van een sticker achter het onderwerp welke voor hem of haar het meest van belang was.

Uiteraard zijn niet alle plannen die op deze avond ingediend zijn uitvoerbaar, maar de uitkomst geeft een duidelijke indicatie waar de speerpunten zullen komen te liggen voor de werkgroep Nieuwe Tonge in bloei.

Iedere bewoner van Nieuwe-Tonge zal in februari 2009 wederom uitgenodigd worden voor een avond waarop de resultaten van de eerste bewonersavond bekend zullen worden gemaakt.

Een ieder die niet aanwezig kon zijn op deze bewonersavond kan zijn steentje alsnog bijdragen door suggesties te mailen naar werkgroep.nieuwetonge@gmail.com.