Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Eerste oplaadpunt elektrische auto's in gebruik genomen

Foto behorende bij Eerste oplaadpunt elektrische auto
Foto behorende bij Eerste oplaadpunt elektrische auto
Foto behorende bij Eerste oplaadpunt elektrische auto

Op vrijdagochtend 14 oktober 2011 nam Wethouder Wieringa het eerste oplaadpunt voor elektrische auto's op Goeree-Overflakkee officieel in gebruik. Hij deed dit door een elektrische auto van Greenwheels op te laden. Het oplaadpunt is te vinden op het parkeerterrein van het gemeentehuis in Middelharnis en biedt de mogelijkheid om twee elektrische auto's tegelijk op te laden.

Voor de gemeente Middelharnis is het de eerste stap in het stimuleren van elektrisch vervoer op het eiland als duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen. Door met elektrische auto's, fietsen en scooters en uiteindelijk zelfs met lokaal opgewekte duurzame energie te rijden draagt Middelharnis bij aan een schonere leefomgeving. Elektrisch rijden is stiller, schoner en zuiniger dan benzine, diesel of LPG.

Het oplaadpunt is geplaatst in samenwerking met stichting e-Laad. Deze stichting heeft als doel om 10.000 oplaadpunten in Nederland te realiseren om zo elektrisch rijden te stimuleren en kennis op te doen met betrekking tot het elektriciteitsnet.

Greenwheels
Wethouder Wieringa gaf tevens aan dat er mogelijk binnenkort een Greenwheels ophaalpunt op Goeree-Overflakkee komt. Als bijvoorbeeld 10 mensen in Middelharnis zich aanmelden voor Greenwheels komt er al een ophaalpunt in Middelharnis. Met Greenwheels kunt u gebruik maken van de auto's van Greenwheels en betaalt u alleen voor de gebruikte tijd en de kilometers. Meer informatie vindt u op www.greenwheels.nl.