Nu op de radio: Archipel bij nacht

Elektrische fietsen verhuur in haven van Middelharnis

Op donderdagochtend 28 juli 2011 hebben Wethouder Kleingeld en mevrouw Van Oosten (Directeur VVV Zuid-Hollandse eilanden) voor het  kantoor  van de havenmeester  in de havenkom van Middelharnis de nieuwe fietsverhuurlocatie in gebruik genomen. De elektrische fietsen kunnen van dinsdag t/m zaterdag gereserveerd worden bij de VVV Middelharnis en op zondag en maandag bij het havenkantoor.

De nieuwe fietsenstalling 'Secubike' is geplaatst door Bcycle. De fietsenstalling is geschikt om elektrische fietsen op te laden en heeft een moderne vormgeving. De verhuur van de elektrische fietsen die in juni reeds is gestart, is een samenwerkingsverband van VVV Nederland, Union en Regio VVV Zuid-Hollandse eilanden. Met deze verhuurmogelijkheid wordt in een grote vraag van de toeristen voorzien. Met de elektrische aangedreven fiets is het voor iedereen mogelijk om een fietsroute over Goeree-Overflakkee te fietsen. Het huren van een fiets kost € 19,50 per dag en de huur is 7 dagen per week mogelijk.

De fietsen kunnen door de week gereserveerd en opgehaald worden bij de VVV Middelharnis (dinsdag t/m donderdag: 9.30 - 17.00 uur, vrijdag 9.30 - 21.00, zaterdag: 9.30 - 16.00 uur). Op zondag en maandag kunnen de fietsen worden gereserveerd en opgehaald bij het havenmeesterkantoor gelegen in de havenkom. Passanten die de haven bezoeken krijgen 10 % korting op de fietshuur, de coupon hiervoor is op te halen bij het havenmeesterkantoor. De gemeente en de VVV stimuleren hiermee een langer verblijf in de gemeente Middelharnis.